Americký akciový trh v predvečer volieb stúpol, obchodníci veria Bidenovi

Obchodníci rátajú s tým, že Joe Biden, ktorý vo voľbách pravdepodobne vedie, by mohol presadiť väčší stimul pre ekonomiku.

03.11.2020 10:26
biden trump Foto: ,
Americkí obchodníci si myslia, že Joe Biden je schopný presadiť väčšie stimuly pre ekonomiku než Donald Trump.
debata (2)

Americký akciový trh v predvečer prezidentských volieb posilnil. Pondelkový rast nastal potom, ako mnohé firmy vykázali lepšie zisky, ako trh predpokladal. Trh nahor viedli akcie zdravotníckych, priemyselných a finančných spoločností. Rast trhu nastal za situácie, v ktorej existujú náznaky, že v prezidentských voľbách v USA pravdepodobne vedie Joe Biden. Obchodníci rátajú s tým, že by mohol presadiť väčší stimul pre americkú ekonomiku.

Investori aj ekonómovia zhodne hovoria, že hospodárstvo USA potrebuje nový stimul, najmä preto, že rast počtu prípadov koronavírusu sa zvyšuje nepríjemným tempom v Európe a mnohých častiach USA. Index S&P 500 stúpol o 1,2 percenta na 3 310,24 bodu. Priemyselný index Dow Jones posilnil o 1,6 percenta na 26 925,05 bodu. Technologický Nasdaq vzrástol o 0,4 percenta na 10 957,61 bodu a index menších spoločností Russell 2000 si prilepšil o 2 percentá na 1 568,59 bodu.

Ázijské akciové trhy v utorok posilnili, keďže kopírovali vývoj na Wall Street. Čínsky index Shanghai Composite stúpol o 1,4 percenta a index hongkonskej burzy Hang Seng si prilepšil o 2 percentá. Na japonskom akciovom trhu sa pre štátny sviatok neobchodovalo.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #americké voľby #akciový trh