Profesionálni vodiči test nepotrebujú, musia však preukázať, že boli služobne v zahraničí

Vodiči, ktorí boli počas testovacieho víkendu mimo krajiny, dostali výnimku. Test tak tento týždeň potrebovať nebudú. Ide o stovky šoférov.

02.11.2020 14:08 , aktualizované: 14:10
š koronavírus hraničný priechod hranica... Foto: ,
Profesionálni vodiči by mali vedieť preukázať, že sa plošného testovania nemohli zúčastniť, lebo boli služobne v zahraničí.
debata (4)

Vodiči, ktorí boli počas testovacieho víkendu mimo krajiny, dostali výnimku. Test tak tento týždeň potrebovať nebudú. Ide o stovky šoférov.

„Počas celoplošného testovania boli v zahraničí rádovo stovky našich vodičov,“ hovorí Stanislav Skala, člen predsedníctva Únie autodopravcov Slovenska (UNAS). Tí sa samozrejme nemajú možnosť preukázať negatívnym testom na COVID-19, platí pre nich výnimka. „Preto im odporúčame, aby so sebou aj v čase osobného voľna nosili kópiu prepravného listu CMR, z ktorej je jasne vidieť, že boli v čase testovania mimo územia Slovenska,“ dopĺňa Skala. Všetkým vodičom UNAS zároveň dôrazne odporúča, aby v záujme vlastnej bezpečnosti a aj bezpečnosti svojich kolegov absolvovali testy na COVID-19 vždy po návrate zo zahraničnej služobnej cesty.

"V súvislosti s vydaným usmernením Ministerstva dopravy a výstavby SR a vydaným uznesením vlády, odporúčame vodičom , ktorí boli počas víkendového testovania služobne v zahraničí, preukázať sa takým dokladom, ktorý jednoznačne svedčí o tom, že ide o vodiča profesionála,“ vysvetľuje rezort dopravy. Ide napríklad o kartu vodiča do digitálneho tachografu, kvalifikačnú kartu vodiča (KKV), alebo jeho pracovnú zmluvu.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #testovanie #výnimka #UNAS #kamionisti