Cez víkend obchody s potravinami pracovali v zaužívaných medziach

Po piatkových zvýšených nákupoch už cez víkend obchody s potravinami pracovali v zaužívaných medziach. Uviedol to Martin Katriak, prezident Zväzu obchodu (ZO) SR pri hodnotení vplyvu zákazu vychádzania nariadeného vládou pre pandémiu nového koronavírusu počas prvých dvoch víkendových dní.

26.10.2020 10:51
nakupovanie, rúška, mama, dieťa, potraviny Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

„Pokiaľ ide o situáciu v maloobchode, jednoznačne podčiarkujeme, že v piatok kde-tu vznikli pokusy o väčšie nákupy v potravinách. Tieto však jednoznačnou pripravenosťou obchodu, predavačov a predavačiek boli vyriešené k spokojnosti všetkých spotrebiteľov. V sobotu a v nedeľu už obchod s potravinami pracoval v zaužívaných medziach,“ spresnil.

„V tomto smere poďakovanie patrí obchodníkom, predavačom, predavačkám, ale i našim dodávateľom najmä čerstvého tovaru, ktorí sa tiež vedeli veľmi slušne so situáciou vysporiadať,“ zdôraznil Katriak.

Upozornil zároveň, že uplynulý víkend, pokiaľ ide o maloobchod, bol jednoznačne poznačený sprísnenými opatreniami. „Zdôrazňujeme, že Zväz obchodu SR je za celoplošné testovanie, ktoré podľa nášho názoru prebehlo celkom úspešne. Nerozumieme autoritám, že aj pri tejto príležitosti z jednej aj druhej strany dokážu podceňovať, či preceňovať skutočnosti,“ povedal.

„Sme toho názoru, že po počiatočných problémoch, ktoré vzhľadom na plošné riešenie tu boli, sa proces stabilizoval a testovanie prebieha a plní svoj účel. Veríme, že tomu tak bude i v budúcich dňoch,“ dodal prezident ZO SR.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #nákup