Portál Pelikán odporúča ľuďom zakúpené letenky zrušiť

Internetový predajca leteniek Pelikán upozorňuje, že pravidlá zákazu vychádzania sa v plnej miere vzťahujú i na cesty mimo Slovenska. Ľuďom s už zakúpenými letenkami a zájazdmi ich odporúča zrušiť. Podľa portálu je štvorhodinový voľný pohyb, ktorý platí od jednej do piatej rána, pre uskutočnenie zahraničnej cesty absurdný.

23.10.2020 16:25
debata

Sekundu po polnoci z piatka na sobotu začne na Slovensku platiť zákaz vychádzania, upozorňuje hovorca portálu Jozef Rybár. Už hodinu po tom však budú mať dovolenkári prvú šancu odísť za oddychom za hranicami. Transfer na už zakúpený zájazd či pobyt však musia stihnúť najneskôr do piatej hodiny ráno. Následne totiž opäť začne platiť zákaz vychádzania, a to až do jednej v noci nasledujúceho dňa.

„Na rozdiel od nevyhnutných ciest do práce, lekárne, či na nákup potravín počas najbližších siedmich dní totiž cestám do zahraničia kabinet premiéra Igora Matoviča (OľaNO) nedal výnimku,“ hvoorí Rybár. Aktuálny zmätok tak môže odvetviu cestovného ruchu spôsobiť podľa portálu ďalšie problémy.

Nie všade to je rovnako. Napríklad v susednom Česku po tohto týždňovom zavedení lockdownu zaradili medzi výnimky aj cesty do zahraničia a povinnosť karantény a testovania po návrate zostala v platnosti. Na zozname našich výnimiek sa takéto nariadenie nenachádza.

Otázka režimu na hraniciach by mala byť podľa Pelikána na stole na najbližšom zasadnutí Ústredného krízového štábu v pondelok 26. októbra. To, či sa tak aj naozaj stane, však nie je vôbec isté.

debata chyba
Viac na túto tému: #letenky #zrušenie #zákaz vychádzania