Ázijskej ekonomike sa bude dariť horšie

Medzinárodný menový fond zhoršil prognózu ekonomiky kontinentu, očakáva, že hospodárstvo regiónu v tomto roku klesne o 2,2 %, v júni predpovedal oslabenie len o 1,6 %.

22.10.2020 10:47
čínsky trh Foto:
Ázijská ekonomika celkovo poklesne, čínskej by sa však malo dariť dobre.
debata (1)

Pokles hospodárstva Ázie v tomto roku bude podľa Medzinárodného menového fondu (MMF) horší, ako pôvodne odhadoval, keďže niekoľko nových trhových ekonomík v regióne sa prudko spomalilo v dôsledku boja proti pandémii koronavírusu. Fond predpovedá, že ázijské hospodárstvo čaká pokles o 2,2 percenta. V júni predpovedal, že pokles bude iba o 1,6 percenta. Informuje o tom portál cnbc.com.

Menový fond uviedol, že zhoršenie prognózy ázijskej ekonomiky „odzrkadľuje prudšie oslabenie predovšetkým v Indii, na Filipínach a v Malajzii“. Napríklad v prípade hospodárstva Indie fond očakáva za fiškálny rok končiaci sa v marci 2021 pokles o 10,3 percenta. V júni MMF odhadoval, že zmenšenie bude len o 4,5 percenta.

Fond však nezhoršil prognózu všetkých ázijských ekonomík a pokiaľ ide o Čínu, predpoveď vylepšil, jej hospodárstvu sa bude dariť lepšie, dokonca bude rásť. Odhaduje, že za rok 2020 vykáže rast o 1,9 percenta, hoci v júni fond prognózoval, že bude len na úrovni jedného percenta.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MMF #Medzinárodný menový fond (MMF) #ázijské hospodárstvo