Nastala reťazová reakcia, klienti rušia zájazdy na mesiac september

Vo chvíli, ako boli zverejnené informácie o rozšírení zoznamu rizikových krajín, nastala reťazová reakcia. Klienti cestovných kancelárií stornujú zájazdy na mesiac september. Pre TASR to uviedol prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Roman Berkes.

28.08.2020 13:32
debata (49)

„Väčšina cestovných kancelárií má napríklad do Chorvátska nástupné termíny v piatok a v sobotu. Takže v najbližších dňoch už organizovane cez cestovnú kanceláriu nepôjde do Chorvátska nikto,“ podotkol Berkes.

Vo všeobecnosti podľa neho klienti nemajú záujem o zájazdy do tzv. červených krajín. Skonštatoval, že nemajú nazvyš 5 až 10 dní, aby mohli zostať v domácej karanténe. „Máme skúsenosť, že klienti cestovných kancelárií sa neobávajú ani tak rizika ochorenia, ako zavedenia neočakávaného a neavizovaného opatrenia o karanténnej povinnosti v zelených krajinách,“ priblížil prezident SACKA.

Medzi „červené krajiny“ z pohľadu pandémie nového koronavírusu budú od 1. septembra patriť Chorvátsko, Francúzsko, Španielsko, Holandsko, Belgicko a Malta. Ľudia, ktorí sa vrátia z rizikovej krajiny po 1. septembri, budú musieť absolvovať desaťdňovú karanténu. Informoval o tom minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) po štvrtkovom (27. 8.) zasadnutí konzília odborníkov. Avizoval, že medzi rizikové krajiny môže patriť aj Grécko, do ktorého teraz neodporúča cestovať.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #zájazdy #cestovné kancelárie