Česká investičná a realitná skupina Arete vstupuje na slovenský, nemecký a rakúsky trh

Česká investičná a realitná skupina Arete vstupuje na slovenský, nemecký a rakúsky trh. Absolvovala úspešný proces notifikácie a môže tak v týchto krajinách aktívne ponúkať vstup zahraničným investorom do svojho tretieho fondu Arete Industrial. V ňom by mali mať slovenskí, nemeckí a rakúski investori podiel 50 %. Ako ďalej informuje skupina, tento fond investuje do dokončených priemyselných nehnuteľností v strednej a východnej Európe, ale zároveň bude aj sám stavať nové logistické a výrobné budovy. Na Slovensku už pritom Arete vlastní niekoľko nehnuteľností v Žiline, v Novom Meste nad Váhom a neďaleko Košíc v celkovej hodnote viac ako 50 mil. eur.

28.07.2020 09:55
Reality, panelák, dom, Petržalka Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

„Hlavne slovenský trh považujeme za veľmi perspektívny. Máme tu v portfóliu už niekoľko nehnuteľností, ako i vlastný tím a kanceláriu. Získanie možnosti aktívnej ponuky investorom tak predstavuje logický krok v rozvoji našej skupiny. Tak pre Slovensko, ako aj pre Nemecko a Rakúsko platí, že majú dobrý potenciál a my sme si už overili, že o investície do nášho fondu je v týchto krajinách záujem,“ uviedol spoluzakladateľ Arete Lubor Svoboda. Nehnuteľnosti chcú i naďalej kupovať predovšetkým v Českej republike a na Slovensku, zvažujú ale aj príležitosti v iných štátoch strednej Európy.

Investičná a realitná skupina Arete vznikla v roku 2014 a orientuje sa na investície do nehnuteľností. Prvý podfond Arete Invest, ktorý sa zameral na rezidenčné nehnuteľnosti, ukončil svoj investičný cyklus v roku 2017 s celkovým hrubým zhodnotením 120 %. Druhý podfond Arete Invest investujúci do priemyselných nehnuteľností funguje od roku 2016 a zaznamenal od vytvorenia celkové hrubé zhodnotenie 115 %. Od roku 2020 je pre investorov otvorený tretí fond Arete Industrial. Cieľová hodnota jeho portfólia by mala prevyšovať 458 mil. eur a portfólio by malo zahŕňať viac ako 600-tis. metrov štvorcových prenajímateľných plôch a vyše 300-tis. metrov štvorcových stavebných pozemkov pre ďalšiu výstavbu.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehnuteľnosti #realitný trh