ZSSK nasadí do prevádzky ďalšie dva vlaky InterCity

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na základe uvoľnenia opatrení a vývoja obsadenosti vlakov zaradí koncom júla do prevádzky druhý pár vlakov InterCity – IC 523 a IC 524. Od nedele 26. júla začne premávať IC 524 (Košice 17:12 – Bratislava hl. st. 22:00) a od pondelka 27. júla začne premávať IC 523 (Bratislava hl. st. 11:59 – Košice 16:48). Prvý pár vlakov InterCity jazdí medzi Bratislavou a Viedňou už od 15. júna 2020. V pondelok o tom informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

20.07.2020 13:34
debata (2)

„Som veľmi rád, že na našu najvyťaženejšiu severnú trať po dlhých 4 mesiacoch pribudnú ďalšie dva IC vlaky. Týmto krokom bude obnovených už 50 % prevádzky vlakov InterCity, ktoré sú jednoznačne naším top produktom. Samozrejme, že cieľom je, aby sme mohli čím skôr opätovne nasadiť do prevádzky všetkých osem icéčok. Všetko však závisí od záujmu cestujúcej verejnosti,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

Oba vlaky InterCity budú radené z 5 vozňov: vozeň 1. triedy, dva vozne 2. triedy, reštauračný vozeň a multifunkčný vozeň, ktorý obsahuje priestor so zdvíhacou plošinou vhodný na prepravu imobilných cestujúcich, priestor pre matky s deťmi a priestor vhodný na prepravu bicyklov v pojazdnej úschovni batožín. Na základe dopytu budú vlaky v prípade potreby operatívne posilnené o ďalšie vozne.

ZSSK zabezpečuje osobnú železničnú dopravu na Slovensku. Stopercentným akcionárom ZSSK je Slovenská republika prostredníctvom Ministerstva dopravy a výstavby SR, ktorá si zmluvne objednáva a platí služby vo verejnom záujme v osobnej železničnej doprave.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #ZSSK #IC vlak