Turisti sa k pamiatkam okolo Štiavnice dostanú aj vďaka autobusom

Na turistov, ktorí sa vyberú do okolia Banskej Štiavnice sezónnymi vlakmi, budú čakať prímestské autobusy. Rozhodol o tom Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK). Cestujúcim tak uľahčia prístup k pamiatkam a prírodným krásam Štiavnice.

17.07.2020 14:56
debata (2)

Na vybrané vlaky národného dopravcu budú v Banskej Štiavnici čakať autobusové spoje v smere na Počúvadlianske jazero. Rovnako budú zabezpečené prípoje i na spiatočnú cestu a obdobne tak aj dve spojenia z Banského Studenca. Na trasách sa cestujúcim ponúka viacero možností – prehliadka historického centra mesta, prechádzka na známu kalváriu, priestory banského múzea, či strávenie príjemného dňa s osviežením pri viacerých tajchoch v okolí alebo výletom s výstupom na neďaleké Sitno.

„Cieľom špeciálnych vlakových spojení je nielen posilnenie domáceho cestovného ruchu, na ktorom nám veľmi záleží, ale aj zjednodušenie dostupnosti turisticky zaujímavých miest,“ hovorí Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

„Rozvoj cestovného ruchu je pre Banskobystrický samosprávny kraj prioritou. Aj týmto projektom a spoluprácou so Železničnou spoločnosťou Slovensko motivujeme ľudí, aby trávili leto v našom kraji,“ uviedol predseda BBSK Ján Lunter.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #autobusy #vlakové spoje