Z Bratislavy sa dá opäť letieť do Malagy, od soboty aj na Sardíniu

Pravidelnú linku do španielskej Malagy obnovila v piatok nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair. Ten istý dopravca začne v sobotu lietať z hlavného mesta Slovenska aj do Alghera na talianskom ostrove Sardínia.

10.07.2020 12:05
debata

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave má opäť letecké spojenie s Malagou na juhu Španielska. Pravidelnú linku obnovila v piatok ráno nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair. Ten istý dopravca začne v sobotu lietať z hlavného mesta Slovenska aj do Alghera na talianskom ostrove Sardínia. Ako informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková, lety zo Španielska a Talianska sú povolené od začiatku tohto týždňa po zlepšení situácie v súvislosti s koronavírusom.

Ryanair od 4. do 8. júla postupne obnovil pravidelné linky z Bratislavy už do bulharského Burgasu, cyperského Pafosu, gréckeho Solúna a na ostrov Korfu, ako aj do letoviska Palma de Mallorca na španielskom ostrove Malorka a tiež do írskeho Dublinu. Nízkonákladová spoločnosť Wizz Air obnovila pravidelnú linku z Bratislavy zatiaľ do bulharskej metropoly Sofia od 15. júna. Bratislava má tak aktuálne spolu s linkou na Sardíniu deväť obnovených pravidelných leteckých spojení.

„Od konca júla by mali z Letiska M. R. Štefánika pribudnúť aj pravidelné lety spoločnosti Smartwings na Rodos, Krétu (Heraklion) a Zakyntos, či do Larnaky, ktoré využívajú aj cestovné kancelárie pre dovolenkárov,“ uviedla Ševčíková. Lety ruského dopravcu Pobeda na pravidelnej linke do Moskvy a späť sú v letovom poriadku plánované od augusta, flydubai má naplánované lety do Dubaja od septembra. „Lety budú realizované v prípade umožnenia letov a otvorenia hraníc medzi jednotlivými štátmi. Dopravca Wizz Air plánuje v prípade povolenia letov lietať z Bratislavy na Ukrajinu (Kyjev, Odesa, Ľvov), do Severného Macedónska (Skopje), do Londýna či do ruského Petrohradu a z neho,“ dodala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Ryanair #Sardínia #Málaga #letecká doprava