Každý z troch kandidátov na šéfa rozpočtovej rady má veľmi dobré predpoklady, tvrdí Šramko

Každý z trojice finalistov na post predsedu Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) má na túto funkciu veľmi dobré predpoklady. Tvrdí to súčasný šéf rady Ivan Šramko, ktorému funkčné obdobie skončilo ešte vlani v júni, ale pre nevymenovanie jeho nástupcu nadsluhuje už vyše roka.

07.07.2020 14:44
Ivan Šramko Foto:
Ivan Šramko
debata

Šramko bol pritom sám jedným z členov výberovej komisie, ktorá v pondelok všetkých kandidátov na post šéfa rady vypočúvala a bodovala. Napokon bude na základe odporúčania komisie vláda vyberať jedného z trojice kandidátov Martin Šuster, Ján Tóth a Jarko Fidrmuc. Nového predsedu rady bude musieť schváliť parlament trojpätinovou väčšinou hlasov poslancov.

Ako citovala Šramka na sociálnej sieti RRZ, druhou dobrou správou z pondelňajšieho vypočúvania kandidátov bola ich samotná zostava. Z dvanástich sa napokon verejného vypočutia zúčastnili jedenásti a všetci mali podľa Šramka svoju kvalitu. „Prispelo to k vysokej úrovni výberového konania,“ uviedol šéf rady, ktorý pozitívne hodnotí aj fakt, že celý výber sa uskutočnil pred očami verejnosti a verí, že bude motiváciou aj pre výberové konania v iných verejných inštitúciách.

Najviac bodov od výberovej komisie pritom po verejnom vypočutí dostal riaditeľ odboru výskumu Národnej banky Slovenska Martin Šuster, nasledoval ekonóm a člen ekonomického krízového štábu pri Ministerstve financií SR a Úrade vlády SR Ján Tóth. Prvú trojku v bodovaní výberovej komisie uzavrel Jarko Fidrmuc, profesor z katedry medzinárodnej ekonomickej teórie a politiky nemeckej Zeppelin University Friedrichshafen.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rada pre rozpočtovú zodpovednosť #Ivan Šramko