Kremský odporúča Doležalovi zopakovať výberové konanie na predsedu regulačného úradu

Predseda Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽaNO) navrhuje zopakovať výberové konanie na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb. Informovalo o tom hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO).

03.07.2020 15:45
debata

V piatok pritom na zasadnutí Komisie pre technologický rozvoj a inovácie pri parlamentnom výbore prebehla diskusia s tromi kandidátmi na post predsedu tohto úradu. „Pre pochybnosti o výberovom konaní na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb odporučím ministrovi dopravy a výstavby SR, aby sa zopakovalo,“ uviedol Kremský.

Uchádzačov si vypočula odborná verejnosť i médiá. „Oceňujem záujem a ochotu uchádzačov verejne diskutovať a prezentovať svoje vízie fungovania úradu. Každý z uchádzačov ukázal výbornú odbornú úroveň a podľa môjho názoru by bol prínosom pre budúcnosť tohto úradu. Mrzí ma však, že sa pri výberovom konaní objavili vážne pochybnosti o jeho podmienkach a priebehu, ktoré môžu vrhnúť tieň podozrenia na vybraného uchádzača a ohroziť jeho priechodnosť vo vláde či v parlamente. Preto budem ministrovi dopravy Andrejovi Doležalovi odporúčať, aby sa výberové konanie zopakovalo, tak, aby bolo úplne transparentné, otvorené a nesporné,“ objasnil Kremský.

O kandidátovi na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb rozhodne vláda na návrh ministra dopravy a predloží ho do parlamentu. Poslanci rozhodnú o navrhovanom kandidátovi svojím hlasovaním v pléne Národnej rady SR. Výberové konanie na šéfa regulačného úradu vyhlásilo Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Výsledok verejného vypočutia má odporúčací charakter. Úrad dohliada nad trhom s mobilnými a internetovými službami, ako aj poštou.

debata chyba
Viac na túto tému: #regulačný úrad #andrej doležal