Železnice zavádzajú 44 sezónnych vlakov, chcú podporiť domáci turizmus

Turistika po Slovensku by mala byť dostupnejšia. Aspoň v lete. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) totiž zaviedla 44 posilňujúcich sezónnych vlakov na desiatich linkách. Tie by mali turistov dopraviť na miesta ako Betliarsky, Spišský a Ľubovniansky hrad, národné parky Slovenský kras, Muránska planina, Slovenský raj, ale i k Lesníckemu skanzenu Vydrovo, či k Čiernohronskej železnici.

03.07.2020 12:50
debata (6)

Železnice tak urobili na základe rozhodnutia Ministerstva dopravy. „Zavedenie nových sezónnych vlakov je jednoznačne skvelé rozhodnutie, veď naša malebná krajina poskytuje toľko možností na jej spoznávanie, že často nemáme šancu ani za celý život navštíviť každú pamiatku a kochať sa všetkými prírodnými krásami. A práve v tomto čase, kedy naše životy zasiahla pandémia koronavírusu, by sme sa mali rozhodnúť pre leto strávené na Slovensku. Navyše, týmto krokom môžeme všetci spoločne prispieť k reštartu našej ekonomiky,“ povedal Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

Nové vlakové spojenia budú premávať od 4. júla do 15. septembra 2020 na linkách Spišská Nová Ves – Spišské Podhradie, Prešov – Stará Ľubovňa, Košice – Muráň, Košice – Slavošovce, Košice – Dobšiná, Prešov – Banská Bystrica, Košice – Banská Bystrica, Banská Bystrica – Mlynky, Banská Štiavnica – Zvolen, Bratislava – Plavecké Podhradie. Železncie, ako aj ministerstvo, si od posilnenia spojov sľubujú podporu turizmu na Slovensku, ako aj najekologickejšej forme dopravy.

„ Chceme, aby ľudia mali možnosť spoznávať naše regióny a práve tieto sezónne vlaky považujem za spojenie príjemného s užitočným. Zároveň všetkých vyzývam, aby túto možnosť využili a vyskúšali, pretože som presvedčený, že dovolenka na Slovenku je dobrý nápad,“ uviedol minister dopravy Andrej Doležal.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #železnice #sezónne vlaky