Ryanair spúšťa linku z Prahy do Košíc

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair od 3. augusta spúšťa pravidelnú linku Praha - Košice. Informuje o tom webová stránka slovakaviation.sk. Linku doteraz prevádzkovali len České Aerolínie.

25.06.2020 22:26 , aktualizované: 26.06.2020 11:41
Letisko Kosice Ryanair Londyn 05 Foto: ,
Lietadlo dopravcu Ryanair na Košickom letisku, archívna snímka.
debata (1)

Ako uvádza portál, „linka bude prevádzkovaná od 3. augusta dva krát týždenne a to v pondelok a piatok.“ Časy sú však zvolené uprostred dňa – odlet z Prahy do Košíc je plánovaný na 12:35, prílet v Košiciach by mal byť o 13:55. Spiatočný let bude z Košíc odlietať o 14:25 a prílet v Prahe bude o 15:35.

Horšiu frekvenciu letov a menej atraktívne časy by mohla vykompenzovať cena leteniek. V českých korunách začína cena letenky na úrovni 792,60 Kč, v eurách začína cena na 30,72 eur, no pravdepodobne pri tejto cene ide o krátkodobú akciu a štandardná cena bude 33,99 eur, dodáva portál.

„Sme veľmi radi, že naše neustále obchodné aktivity priniesli ovocie aj vo veľmi ťažkých časoch súvisiacich s následkami pandémie. To, že už o niekoľko týždňov spoločnosť Ryanair začne lietať na linke Košice – Praha je skvelou správou pre množstvo slovenských občanov, ktorí študujú či pracujú v českej metropole a doteraz na dochádzanie z Košíc využívali železničné či autobusové linky,“ povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Michael Tmej. Podľa neho sa Košice a celé východné Slovensko s touto nízkonákladovou linkou zároveň stávajú dostupnejšou a atraktívnejšou destináciou pre českých turistov.

Ako Jančuš informoval, počas leta sa očakáva, že Ryanair opätovne sprevádzkuje spojenie do Londýna, keďže letenky na linku Košice – Londýn Stansted sú v predaji. „Konkrétny termín bude závislý aj od rozhodnutí vlády SR v súvislosti s povolením letov z Veľkej Británie na územie SR,“ spresnil.

V súvislosti s tohtoročnou letnou charterovou sezónou zatiaľ predpokladá, že na dovolenky z Košíc sa bude lietať do prímorských destinácií v Bulharsku, Grécku a na Cypre s leteckými spoločnosťami Smartwings a Bulgaria Air. Možnosti letov do iných krajín záležia na vládnych rozhodnutiach. Tie, ako aj rozhodnutia jednotlivých spoločností, podľa neho ovplyvnia obnovenie ostatných leteckých spojení. Po tom, ako došlo k uvoľneniu opatrení prijatých na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19, už do Košíc lietajú České Aerolínie a Austrian Airlines.

Pripomenul, že pre všetky letecké spoločnosti platia všeobecne platné pravidlá nosenia rúšok počas celej doby letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov. Jančuš odporúča sledovať podmienky uverejnené na webových stránkach jednotlivých leteckých spoločností a košického letiska.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Košice #Ryanair