Počet zahraničných návštevníkov v Japonsku sa v máji znížil o 99,9 %

V máji pricestovalo do Japonska zo zahraničia iba 1700 ľudí. Ide o najnižší počet od začiatku sledovania týchto údajov v roku 1964. Hodnota ukazuje, ako cestovné obmedzenia v dôsledku pandémie nového koronavírusu decimujú turistický priemysel.

17.06.2020 12:59
debata

Podľa údajov japonskej národnej organizácie cestovného ruchu (JNTO) sa počet zahraničných návštevníkov v krajine v máji znížil medziročne až o 99,9 % z vlaňajších 2,77 milióna ľudí.

Vláda v Tokiu pre pandémiu koronavírusu zakázala vstup návštevníkom zo 111 krajín a regiónov vrátane Číny, Spojených štátov a celej Európy.

Japonská ekonomika sa pritom v ostatných rokoch čoraz viac spoliehala na zahraničných turistov a príjmy z cestovného ruchu. Odštartovala preto agresívne kampane v zahraničí, aby podporila toto odvetvie.

Pred takzvanou koronakrízou sa cestovný ruch v krajine vychádzajúceho slnka tešil zdravému rastu. Odhaduje sa, že Japonsko v roku 2019 navštívilo 31,8 milióna ľudí, čo bolo o 2,2 % viac ako v predchádzajú­com roku.

Cieľom Japonska bolo pôvodne zvýšiť počet zahraničných návštevníkov v tomto roku na 40 miliónov, a to vďaka letným Olympijským hrám 2020 v Tokiu, ktoré však boli pre pandémiu odložené o jeden rok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #cestovný ruch