Informácie pri plánovaní dovolenky môže poskytnúť platforma EK

Plánovanie dovoleniek v tomto roku by mala zjednodušiť platforma Európskej komisie (EK). Tá prináša informácie potrebné na bezpečné cestovanie po Európe. Zahŕňajú napríklad opatrenia jednotlivých štátov v súvislosti s novým koronavírusom alebo údaje o cestovných obmedzeniach, priblížilo Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR na sociálnej sieti.

16.06.2020 11:11
debata

„Platforma Európskej komisie poskytuje aktuálne informácie týkajúce sa hraníc, dostupných prostriedkov verejnej dopravy, cestovných obmedzení, opatrení v oblasti verejného zdravia a bezpečnosti, ako aj ďalšie praktické informácie pre cestujúcich,“ skonštatoval rezort dopravy.

Na webovej stránke tohto interaktívneho nástroja s názvom Re-open EU sa uvádza, že poskytuje informácie potrebné na to, aby si cestujúci mohli bez obáv naplánovať cestu či dovolenku v Európe a zároveň zostali v zdraví a bezpečí. Informácie sa pravidelne aktualizujú a sú k dispozícii v 24 jazykoch.

Ministerstvo dopravy zároveň poukázalo aj na aplikáciu Galileo Green Lane. Tá poskytuje informácie o dopravnej situácii na hraničných priechodoch Transeurópskej dopravnej siete TEN -T.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #dovolenka #more