Vlaky vyštartujú do Rakúska od 15. júna

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) vzhľadom na postupné uvoľňovanie opatrení od pondelka 15. júna obnovuje medzištátnu osobnú dopravu aj s Rakúskom v plnom rozsahu. Zároveň znovuzavedie jeden pár vlakov InterCity (IC) medzi Košicami a Viedňou.

11.06.2020 14:00
debata (1)

Národný vlakový osobný dopravca začiatkom tohto týždňa už obnovil vlakové spojenie s Českou republikou. Ako spoločnosť vo štvrtok informovala, obnovu medzinárodnej dopravy s ostatnými susednými štátmi Slovenska, teda s Maďarskom, Poľskom a Ukrajinou, predpokladá koncom júna a začiatkom júla.

Od 15. júna budú premávať vlak IC na trati Košice – Bratislava – Viedeň a späť, Railjet xpress Zürich – Viedeň – Bratislava, ako aj všetky vlakové spojenia na linkách Bratislava-Petržalka – Kittsee – Viedeň (Deutschkreutz) a Bratislava Hlavná stanica – Marchegg – Viedeň. Od 16. júna začne premávať aj spoj z Bratislavy cez Viedeň do Zürichu.

Od soboty 20. júna bude premávať aj nové priame vlakové spojenie z Bratislavy do rakúskych Álp. „Nový pár vlakov REX 1979 a REX 1978 Bratislava-Petržalka – Wien Hbf. – Wiener Neustadt – Semmering – Mürzzuschlag bude odchádzať zo ŽST Bratislava-Petržalka celoročne počas víkendov o 6:11 s príchodom do ŽST Mürzzuschlag o 9:09. V opačnom smere bude odchádzať z Mürzzuschlagu o 16:46, s príchodom v Bratislave o 19:44,“ uviedol riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Toto spojenie podľa neho bude slúžiť v lete najmä pre vyznávačov vysokohorskej turistiky a v zime pre lyžiarov vzhľadom na blízkosť lyžiarskych stredísk Stuhleck a Hirschenkogel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #ZSSK #medzinárodné vlaky