Rezort dopravy chce obnoviť medzinárodnú prepravu. Prvá bude letecká

Ministerstvo dopravy sa v súvislosti s postupným otváraním hraníc snaží znovu obnoviť aj všetky typy medzinárodnej prepravy osôb. Tá bola v čase pandémie nového koronavírusu zastavená. Najbližšie k spusteniu je letecká preprava, uviedol v stredu pred rokovaním vlády šéf rezortu Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

27.05.2020 11:08
debata (4)

Konzílium odborníkov dalo v pondelok podľa Doležala predbežný súhlas s obnovením leteckej prepravy v obmedzenom režime. Definitívne o tom bude musieť rozhodnúť ústredný krízový štáb.

„Nevidím problém pristúpiť k otvoreniu leteckej prepravy prakticky okamžite, ako dostaneme súhlasné stanovisko. Návrh z našej strany bol, že by sme obnovili tzv. nepravidelnú, charterovú leteckú prepravu do 20 osôb pre slovenských občanov,“ priblížil minister.

V prípade vlakovej a autobusovej medzinárodnej prepravy odborníci zatiaľ podľa Doležala nesúhlasili s ich obnovením. „Ja túto tému znovu otvorím na najbližšom ústrednom krízovom štábe,“ zdôraznil.

Zároveň avizoval, že v súvislosti s opätovným čiastočným otvorením škôl od 1. júna splní ministerstvo dopravy sľub o obnovení bezplatného cestovania vlakom pre študentov. „Bezplatná vlaková preprava pre študentov bude povolená rovnako, ako sa otvoria školy,“ dodal Doležal.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo dopravy #letecká doprava #andrej doležal