Ministerstvo dopravy prisľúbilo pomoc s 50 miliónmi eur na opravu ciest prvej triedy

Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV SR) prisľúbilo samosprávnym krajom pomoc s 50 miliónmi eur na opravu ciest prvej triedy. Na pondelkovom brífingu po stretnutí s ministrom dopravy Andrejom Doležalom o tom informoval predseda Združenia samosprávnych krajov SK8 a Trnavský župan Jozef Viskupič.

04.05.2020 18:32
andrej doležal, Foto: ,
Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal
debata (5)

„Veľmi sa teším stretnutiu s dôležitým ministerstvom, ktoré môžem po tomto stretnutí nazývať partnerským. To, že sme sa rozprávali o záväzku použitia 50 miliónového balíka na opravu ciest prvej triedy, kde sa nepodarila súťaž a pán minister o tom vie a prisľúbil absolútnu súčinnosť, aby sa toto doriešilo je jednou z dôležitých vecí, na ktorých sme sa dohodli,“ povedal Viskupič a dodal, že druhou dôležitou vecou sú avizované stretnutia ministra Doležala s predsedami jednotlivých samosprávnych krajov na úrovni regiónov a riešenie konkrétnych problémov krajov.

„Vypočul som si problémy jednotlivých krajov, veľmi detailne sme sa rozprávali o cestnej infraštruktúre a o potrebe investičného dlhu na cestách prvej triedy,“ povedal minister Doležal a dodal, že na stretnutí s predstaviteľmi SK8 predebatovali aj problematiku ciest druhej a tretej triedy, venovali sa rozvoju železničnej dopravy, ale aj cestovného ruchu a letiskám. „Potvrdzujem záväzok do konca tohto roku navštíviť každý VÚC osobne a priamo v regióne diskutovať všetky konkrétne problémy a som pripravený ich so svojím tímom riešiť,“ uzavrel minister.

„Ďalšou diskutovanou bola téma tzv. cestného fondu, budeme sa o tom ešte rozprávať, ale cestný fond môže byť nástrojom ako odfinancovať investičný dlh a pomôcť infraštruktúre,“ doplnil Viskupič k pondelkovému stretnutiu a dodal, že dôležitou bola aj téma cestného zákona a územného plánovania na úrovni krajov.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo dopravy #oprava ciest