Banky sa tešia obľube: Otváracie hodiny opäť ako pred koronou

Banky majú od pondelku opäť otvorené až sedem hodín denne. Dôvodom má byť rastúca návštevnosť po veľkonočných sviatkoch. Výnimku dostali len pobočky, nachádzajúce sa v nákupných centrách, ktoré sú aj naďalej otvorené od 9.00 do 17.00 hodiny okrem víkendov. Vtedy ostávajú zatvorené.

20.04.2020 11:05
debata (3)

Banky k tomuto kroku pristúpili hlavne kvôli dlhým radom čakajúcich pred pobočkami. Tvoria sa aj napriek tomu, že drvivá väčšina transakcií prebieha digitálne, prostredníctvom aplikácie George. „Dôvodom návštev pobočiek je pretrvávajúci záujem o hypotéky, spotrebné úvery, poistenia, otváranie účtov, ale aj o štandardné transakcie ako sú vklady či výbery. Časť klientov prichádza aj kvôli odkladu splátok úverov," povedala Marta Cesnaková, hovorkyňa Slovenskej sporiteľne. Odporúča však, aby ľudia robili čo najviac operácií online, a to aj vrátane odkladu splátok či platenia.

Pobočky aj naďalej musia dodržiavať prísne hygienické opatrenia, vrátane dezinfekcie, zabezpečenia rúšok pre zamestnancov a ochranných plexiskiel. Seniorov vybavujú prednostne počas celého dňa. Zároveň žiadajú klientov, aby do priestorov banky vstupovali po jednom a s ústami a nosom zakrytými rúškom. V radoch odporúčajú dodržiavať odstup minimálne dva metre.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #banky #otváracie hodiny #koronavírus