Pivovary rozbiehajú pomoc reštauráciám a pivárňam

Slovenské združenie výrobcov piva a sladu (SZVPS) spustilo iniciatívu #PodporSvojPub. Tá ma pomôcť podnikom, ktoré z dôvodu korony ostávajú zatvorené už niekoľko týždňov a dostali sa tak do ekonomických ťažkostí či likvidácie.

15.04.2020 14:07
debata (8)

Prísne korona opatrenia štátu sa dotkli 100 % hotelov a 90 % stravovacích zariadení. Aj preto sa SZVPS rozhodlo v iniciatíve združovať pivovary, ďalších výrobcov a dodávateľov pre gastro. Už počas Veľkej noci sa do nej prihlásilo takmer 200 prevádzok a číslo stúpa.

„Už sa k nám pridávajú aj ďalší dodávatelia do gastro segmentu, aby spoločne vyzvali verných zákazníkov k podpore svojich obľúbených reštaurácií, krčiem a ďalších podnikov, ktoré dnes bojujú o prežitie,“ vysvetľuje zámer iniciatívy Jana Shepperd, prezidentka SZVPS.

Od stredy je k dispozícii aj pre zákazníkov, ktorý svoj obľúbený podnik môžu podporiť zakúpením poukazu.Ten budú môcť využiť po znovuotvorení prevádzky, ktorá z neho dostane peniaze už počas trvania opatrení. „Vyplácané im budú v plnej výške zakúpených poukážok dvakrát za mesiac, až do skončenia obdobia, dokedy musia byť kvôli nariadeniu vlády uzatvorené. Prvé platby budú zasielané na účet podnikov koncom apríla,“ dodala Shepperd.

Podľa aktuálnych informácií Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska bude dopad na tento sektor výrazný. Je možné očakávať viac ako ako 50 percentný medziročný prepad tržieb. Ohrozených je viac ako 60 % pracovných miest, čo by znamenalo takmer 68 000 zamestna­ných ľudí.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #gastro prevádzky