Reštaurácie nosia zdravotníkom jedlo zadarmo

Reštaurácie zadarmo zabezpečujú stravu pre personál bratislavských nemocníc. Robia tak prostredníctvom iniciatívy JEDLO ZDRAVOTNÍKOM. Proces pomáha koordinovať webový portál Menucka.sk. Zatiaľ sa týka len najvyťaženejších pracovísk a oddelení v hlavnom meste. Postupne sa však pridávajú aj nemocnice v Prešove, Žiline, či Malackách.

09.04.2020 14:34
debata (5)

„Cieľom je, aby boli zabezpečené pravidelné donášky tam, kde ich najviac potrebujú,“ povedala Kamila Slašťanová, zakladateľka portálu menucka.sk a koordinátorka iniciatívy Jedlo zdravotníkom. Mnohé prevádzky sa v súčasnosti nachádzajú v ťažkej situácii. Preto je podľa nej šľachetné, že sa na rozvoz zadarmo vôbec dali.

Zásobujú sa najvyťaženejšie oddelenia

V hlavnom meste prebieha donáška v spolupráci s vedením Univerzitnej nemocnice Bratislava. A to hlavne na Kliniku infektológie a geografickej medicíny, ale aj na centrálne príjmy a prijímacie oddelenia nemocníc na Kramároch, v Petržalke, Ružinove a v Starom Meste.

V pláne je aj zapojenie ďalších zložiek, akými sú operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby, hasiči a mnohí ďalší. V prvom rade však treba úplne pokryť najvyťaženejšie oddelenia.

Pomôcť môže každý

Pomohlo by, ak by sa do iniciatívy zapojili ďalšie reštaurácie. Prípadne, aby aj ich dodávatelia poskytovali svoje služby za zvýhodnených podmienok. Pomôcť prežiť týmto reštauráciám môžu aj zákazníci. Ak si z nich občas objednajú donášku jedla. "Aj preto sa snažíme šíriť osvetu o tom, aby si ľudia aspoň raz za čas – podľa svojich finančných možností – objednali jedlo z reštaurácie.” dodáva Slašťanová.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníci #koronavírus #jedlo zadarmo