Skupina advokátov poskytne kvôli korone právnicke dokumenty a rady zdarma

Skupina právnikov a advokátskych kancelárií zo Slovenska poskytne zadarmo vzory právnych dokumentov, spoločne s tipmi a radami pre súčasnú krízovú situáciu. Urobia tak prostredníctvom platformy pravovruskach.sk

03.04.2020 13:31
debata

Zverejnené informácie by podnikateľom, ako aj bežným občanom mali pomôcť jednoduchšie zvládnuť súčasnú zložitú situáciu v spojitosti s koronavírusom a tiež zabezpečiť, aby dokázali rýchlejšie právne reagovať.

„Pre množstvo ľudí a firiem sú služby advokátov momentálne nedostupné, či už logisticky, časovo alebo finančne. Vďaka projektu Právo v rúškach budú mať ľudia najdôležitejšie právne vzory dostupné z domova," hovorí Oliver Majdúch, člen SAPIE a partner z advokátskej kancelárie SCHIN & MAJDÚCH legal s.r.o., ktorá projekt iniciovala na Slovensku.

Advokátske firmy sa do projektu pustili aj po tom, čo videli podobné bezplatné iniciatívy z radov lekárov a iných dobrovoľníkov. "Toto je spôsob, akým sa vieme do boja zapojiť my, advokáti,” dodal Majdúch k iniciatíve, ktorá vychádza z českej predlohy Právo v roušce.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus