Prednostné nákupy znížili drogériám obrat. Predĺžia otváracie hodiny

Seniori sa do drogérií veľmi nehrnú. Aj tento tovar nakúpia skôr v reťazcoch. Predajne tak zívajú prázdnotou, na obrate to už pocítila aj dm drogerie markt. Výpadok chce vykryť predĺžením otváracej doby. A to každú sobotu.

02.04.2020 11:43
debata (5)

„Na základe personálnych možností tej-ktorej prevádzky predlžujeme otváracie hodiny v sobotu tak, aby mali dostatočný priestor na nákup aj zákazníci mimo skupiny seniorov 65+,“ povedala pre denník Pravda manažérka marketingu dm drogerie markt Nicol Noseková. Firma si tak aspoň do istej miery vykompenzuje čas, keď je prevádzka otvorená takmer bez zákazníkov.

Vláda pred niekoľkými dňami plošne zaviedla prednostné nákupné hodiny pre seniorov. Tí tak majú potravinové reťazce a drogérie v čase o 9.00 do 12.00 hodiny len pre seba. Zatiaľ, čo v potravinách sa takto len prestriedajú rôzne vekové skupiny, drogérie v doobedných hodinách často zívajú prázdnotou. „Od zavedenia tohto opatrenia sa v našich predajniach realizuje v čase od 9. do 12. hodiny nižší obrat ako pred jeho zavedením,“ povedala Noseková.

Spoločnosť by vzhľadom na vývoj situácie uvítala výnimku, ktorá by určitým spôsobom zredukovala vyhradený čas, prípadne ho upravila. Podľa manažérky je však podobné opatrenie na rozhodnutí krízového štábu. Ten zatiaľ žiadne podobné zmeny nemá v pláne.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #drogérie #prednostné otváracie hodiny