Reťazce Lidl a Kaufland spoločne venujú Červenému krížu 60-tisíc eur

Spoločnosti Lidl a Kaufland, ktoré dlhodobo spolupracujú s Červeným krížom, sa mu rozhodli finančne pomôcť. Spoločne mu tak na boj s koronavírusom venujú 60 000 eur.

31.03.2020 11:31
debata (3)

Obchodné reťazce s Slovenským Červeným krížom spolupracovali aj predtým. Šlo väčšinou o jednorazové i dlhoročné projekty zamerané na pomoc ľuďom v núdzi, na výchovu detí či na podporu pravidelného darcovstva krvi.

V súčasnej situácii má však finančný dar putovať na pomoc v boji s pandémiou. „Nesmierne si vážime a obdivujeme neúnavnú prácu zamestnancov a dobrovoľníkov Slovenského Červeného kríža. Ako dlhoročný partner pri nich stojíme aj teraz, keď na zabezpečovanie pomoci iným nevyhnutne potrebujú pomoc práve oni,” vyjadrila sa Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland s tým, že ich teší vzájomná dohoda so spoločnosťou Lidl, ktorá vyústila do finančnej pomoci.

„V týchto neľahkých časoch si musíme navzájom pomáhať a byť tu pre našich blízkych. Nie každý však má možnosť spoľahnúť sa na rodinu, susedov či známych, a aj pre týchto ľudí tu je Slovenský Červený kríž. Sme presvedčení, že poskytnuté prostriedky pomôžu mnohým ľuďom, ktorí by inak zostali odkázaní sami na seba,” povedal hovorca Lidla Tomáš Bezák.

Červenému krížu finančná pomoc nesmierne uľahčí situáciu. „Zažívame silný nápor, asi ako všetci v týchto dňoch. Túto podporu si naozaj nesmierne vážime. V mene svojich kolegov a v mene všetkých, ktorým pomáhame, za ňu Kauflandu a Lidlu ďakujeme,” vyjadrila sa Zuzana Rosiarová Kesegová, generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža. Darované prostriedky použije na pomoc seniorom, osamelým a chorým a na vybavenie dobrovoľníkov ochrannými prostriedkami či zakúpenie dezinfekčných prostriedkov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Lidl #Červený kríž #Kaufland #koronavírus