Reťazce menia otváracie hodiny, k pokladniam montujú plexisklá

V súvislosti so šírením nákazy zavádzajú obchodné reťazce ďalšie dočasné opatrenia. Okrem prednostných nákupných hodín pre seniorov sa menia aj oficiálne otváracie hodiny väčšiny supermarketov. Tie navyše pri pokladniach vo všetkých svojich prevádzkach inštalujú ochranné plexisklá.

23.03.2020 14:07
debata

Zmeny v Tescu platia cez víkend aj týždeň

K iným nákupným hodinám pristúpila väčšina reťazcov. Tesco k tomuto kroku pristúpilo od pondelka 23. marca. Hypermarkety a čerpacie stanice budú otvorené od 7. do 21. hodiny, v predajniach menšieho formátu, supermarketoch a prevádzkach Tesco Express, budú môcť zákazníci nakúpiť od 7. do 20. hodiny. Dočasné otváracie hodiny platia každý pracovný deň aj počas víkendov.

„Plne si uvedomujeme našu dôležitú úlohu pri zabezpečovaní potravín pre ľudí na Slovensku. Vyvíjame maximálne úsilie, aby sme podporili kolegov na obchodoch. Aby sme ich podporili ešte viac, rozhodli sme sa dočasne pozmeniť otváracie hodiny,“ zdôraznil Martin Kuruc, výkonný riaditeľ Tesca na Slovensku.

Skracuje aj Kaufland

Plošné skracovanie zaviedol aj Kaufland. Od pondelka do soboty tak bude otvorený od 7.00 do 20.00 hodiny, nedeľná prevádzka ostáva nezmenená. Zmeny sú rovnako ako v prípade spoločnosti Tesco platné od pondelku, s výnimkou prevádzky v bratislavskom Avion Shopping Parku. Tá svoje otváracie hodiny na režim 8.00–19.00 zmenila už minulý štvrtok.

„Pre tento krok sme sa rozhodli z dôvodu zabezpečenia plynulého chodu našich predajní,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Lucia Langová s tým, že zmeny nijak neovplyvnia dohodnuté zmluvné podmienky zamestnancov.

Lidlu prídu pomáhať zamestnanci Panta Rhei

V Lidli sa otváracie hodiny skrátili rovnako. Všetky prevádzky budú otvorené maximálne do 20.00 hodiny večer. Rezťazec zároveň informoval aj o tom, že do svojho tímu priberie posilu. Predavačom a predavačkám tak už od pondelku príde vypomôcť až 50 zamestnancvo kníhkupectiev Panta Rhei.,,Vďaka tomu si budú môcť naši kolegovia v týchto náročných dňoch trochu vydýchnuť," informoval reťazec na svojej sociálnej sieti.

Spoločnosť Billa takisto skracuje otváracie hodiny. Väčšina prevádzok je otvorená od 7.00, respektíve 8.00 hodiny ráno, do 17.00, 19.00 alebo 21.00 hodiny. Konkrétny čas závisí od typu prevádzky. Celý zoznam je k dispozícii na stiahnutie na webovej stránke spoločnosti.

dm drogerie markt má v nedeľu zatvorené

Drogéria dm drogerie markt v súčasnej situácii zatvára svoje prevádzky len v nedeľu. Reťazec tak chce svojím vyťaženým zamestnancom dopriať oodpočinok. K iným zmenám v otváracích hodinách podľa vyjadrenia spoločnosti môže dôjsť. Preto by sa zákazníci pred návštevou tej ktorej prevádzky mali ubezpečiť o jej dostupnosti.

Ďalšie opatrenia bude spoločnosť podľa slov manažérky marketingu Nicol Nosekovej príjmať na základe vývoja situácie.

Hodinka pre seniorov, odstup a plexisklá

Zároveň zostávajú platné aj prednostné hodiny pre nakupovanie seniorov, ktoré väčšina reťazcov zaviedla už minulý týždeň. Tesco a Billa im vyhradili doobedie medzi 9.00 a 10.00 hodinou, v Kauflande a Lidli si prednostne nakúpia poobede medzi 13.00 a 14.30.

Reťazce zároveň pristupujú k ešte väčšej ochrane svojich zamestnancov a zákazníkov. Na pokladniach soločnosti Lidl počas víkendu pribudli ochranné plexisklá a značenie na podlahe, ktoré zákazníkov upozorňuje na bezpečnú vzdialenosť medzi čakajúcimi pri pokladni. Plexisklá v najbližších dňoch budú namontované aj v predajniach spoločností Billa a Kaufland, ich inštaláciu dokončuje aj dm. Podľa spoločností by však ľudia aj napriek zvýšeným opatreniam nemali zabúdať na základné ochranné prvky a nemali by do predajní vstupovať bez rúška, prípadne aj s rukavicami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #supermarkety #otváracie hodiny #koronavírus