Tesco sa pridáva k ďalším reťazcom, zavádza nákupné hodiny pre seniorov

K obchodným reťazcom, ktoré v predchádzajúcich dňoch zaviedli vyhradené nákupné hodiny pre seniorov, sa pridáva aj spoločnosť Tesco. Od budúceho týždňa si tak budú môcť vo všetkých 150 prevádzkach na Slovensku medzi 9.00 a 10.00 hodinou nakúpiť prednostne.

20.03.2020 15:53
debata (4)

Spoločnosť informáciu priniesla prostredníctvom tlačovej správy. Chce tak ochrániť najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva.

„Špeciálne vyhradený čas pre seniorov na nákupy v predajniach je veľmi dobrým krokom. Prosíme o trpezlivosť a toleranciu, raz budeme aj my v dôchodkovom veku,“ povedala Mária Kovaľová, prezidentka Asociácie odborných pracovníkov v sociálnych službách.

Tesco chce týmto krokom zabezpečiť, aby sa potraviny dostali k čo najväčšiemu množstvu zákazníkov, a to čo najbezpečnejším spôsobom. Ostatným zákazníkom bude tovar k dispozícii počas celého dňa bez zmeny. Reťazec preto zároveň žiada všetkých nakupujúcich, aby seniorom možnosť prednostného nakupovania dopriali. Kontrolovať každého jedného zákazníka pri vstupe totiž nie je kapacitne možné a ani sa s ním v najbližšej dobe nepočíta.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #koronavírus #nákupné hodiny