ST.NICOLAUS začal s výrobou roztokovej dezinfekcie a čistého liehu

Spoločnosť St. Nicolaus okamžite reagovala na vývoj situácie v súvislosti s koronavírusom na Slovensku a zmenila zameranie svojej výroby. Od piatku sa tak zameriava na produkciu čistého liehu potrebného na dezinfekciu vzdravotníctve, ale aj v iných oblastiach.

20.03.2020 13:18
debata (10)

Linka Slovenských liehovarov v Leopoldove tak obmedzila výroba octu, ide na svoj maximálny technický výkon a produkuje 36 000 litrov čistého liehu denne. „Tie okamžite, bez obmedzenia, distribuujeme podľa objednávok do našich nemocníc, výrobcom zdravotníckych pomôcok, dodávateľom pre nemocnice a lekárňam,“ povedal Andrej Hronský, generálny riaditeľ ST. NICOLAUS. Firma tak zareagovala na zvýšený dopyt po dezinfekčných výrobkoch, ktorý nastal najmä v poslednej dobe. "Snažili sme sa čo najrýchlejšie zareagovať na požiadavky nemocníc a zdravotníkov,“ povedal Horský. Prispôsobiť sa situácii si síce vyžadovalo niekoľko zmien vo výrobe, tie však nijak zásadne neovplyvnili jej chod.

Podľa slov generálneho riaditeľa spustili aj výrobu dezinfekčného roztoku na báze liehu, ktorý bude slúžiť primárne na výrobu dezinfekčných prostriedkov. Tie budú distribuované zdravotníckym zariadeniam. Neskôr ich firma zaradí aj do volného predaja. Takto bude spoločnosť fungovať až do odvolania.

Dodávky seniorom zadarmo

Zároveň firma zdarma poskytne dodávky čistého alkoholu pre najohrozenejšiu skupinu obyvateľstva, a teda do domovov dôchodcov v okolí výrobných závodov. V prvej várke by malo ísť o 1000 litrov. Podľa slov Hronského v prípade potreby obmedzia aj výrobu liehovín a budú sa plne sústrediť na pomoc v krízovej situácii.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #lieh #koronavírus