Autobusy jazdia takmer prázdne

Ľudí v autobusoch výrazne ubudlo. Ešte koncom minulého týždňa, keď prešli len na prázdninový režim, boli takmer plné. A žiaľ, cestovala nimi za nákupmi tá najzraniteľnejšia skupina – dôchodcovia.

17.03.2020 19:15
SR Michalovce koronavírus Arriva dezinfekcia... Foto:
Aplikácia polymérovej dezinfekcie s dlhodobým účinkom elektrostatickým aplikátorom v priestoroch pokladne a dispečingu autobusovej prepravnej spoločnosti Arriva v Michalovciach 13. marca 2020.
debata (2)

V utorok po nich nebolo v prímestských autobusoch ani stopy. A ak sa aj nejaký našiel, ktovie, či mal lístok.

Po novom totiž autobusy prímestských liniek spoločnosti Slovak Lines jazdia podľa sobotného cestovného poriadku. Spoločnosť zmenila aj spôsob nastupovania. "Prosíme cestujúcich o dodržiavanie bezpečnostných opatrení. Nastupujte iba cez zadné dvere a nezdržiavajte sa v priestore prvých osem sedadiel v autobuse,“ píše prepravca na svojom webe. Zmenil sa však aj spôsob predaja cestovných lístkov. Od utorka si cestujúci musia lístok kúpiť vopred cez mobilnú aplikáciu IDS BK.

Linka v smere do Bratislavy bola v utorok takmer prázdna. Do Modry viezla len dve ženy. V mestečku pod Karpatmi pristúpili ďalšie dve. V Pezinku nastal nakrátko zmätok. Pristupujúca žena nevedela, že má nastupovať strednými dverami a tlačila sa dnu spredu. "Kde si mám kúpiť lístok,“ pýtala sa cez rúško po nástupe. Vodič jej len nesúhlasne kývol hlavou. Prvé miesta boli totiž v autobuse ohradené a k vodičovi sa dostať aj tak nedalo.

"V autobuse noste ochranné rúška,“ píše ďalej Slovak Lines. Otázne je, či to platí aj pre vodičov. Ten na spomínanej linke v smere do Bratislavy ho totiž nemal.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #Rusko #vodič autobusu #koronavírus