Tesco hľadá ďalších ľudí. Nestačí vykrývať nárast nákupov

Plné obchody, vypredaná múka, zemiaky či ryža. Pre obavy z nákazy vypuklo na Slovensku nákupné šialenstvo. Ľudia sa v strachu snažia zásobiť, reťazcom tak chýbajú ľudia. A to hlavne na dokladanie tovaru, ale aj na iné miesta. Zvýšený záujem totiž cítiť nielen v kamenných predajniach, ale aj v on-line predaji.

15.03.2020 18:26
debata (19)

Reťazec Tesco preto spúšťa intenzívnu náborovú kampaň, aby dokázal čeliť zvýšenému dopytu zákazníkov.

„V tejto mimoriadnej situácii zohrávajú naši kolegovia v obchodoch kľúčovú úlohu, keďže prinášajú potraviny rodinám po celej krajine. Potrebujú všetku našu podporu, preto spúšťame intenzívnu náborovú kampaň s cieľom získať dočasných kolegov,“ hovorí pre denník Pravda vedúca manažérka personálneho oddelenia reťazca Tesco Miroslava Rychtárechová. Reťazec tak hľadá ľudí do svojich predajní po celej krajine, a to na dočasné a flexibilné pracovné pozície. Pre opatrenia proti vírusu totiž nemôžu niektorí jeho zamestnanci pracovať.

"V tomto náročnom období musíme zabezpečiť jedlo všetkým, a preto potrebujeme čo najviac pracovnej sily,“ hovorí Rychtárechová. Noví zamestnanci by mali nastúpiť do pokladníc, doplňovanie tovaru a tiež on-line nákupy. Reťazec tiež zjednodušil proces podávania žiadostí, aby noví kolegovia mohli začať najrýchlejšie, ako to pôjde. Záujemcom tak stačí prihlásiť sa priamo v obchode, mailom alebo telefonicky. Tesco zabezpečí všetky zákonom požadované vstupné školenia. Pohovory budú robené telefonicky.

Tesco však nie je jediný reťazec, ktorý čelí zvýšenému náporu zákazníkov. Ľudia sa snažia zásobiť aj u jeho konkurentov. Niektorí obchodníci hlásia aj viac ako dvojnásobný nárast predaja. Záujem sa zvýšil aj pri donáškových službách. Tie najnovšie ponúkajú aj taxikári.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #nákup #Tesco #zamestnanci