Na koronavírus reaguje prvá banka na Slovensku. Ľuďom pomôže s hypotékami

VÚB banka vychádza v ústrety svojim klientom. Ľudia, ktorí majú v tejto banke hypotéku alebo spotrebný úver a dostanú sa do finančných ťažkostí v súvislosti s koronavírusom, dostanú možnosť bezplatného odloženia splátok. Banka im umožní bezplatne posunúť splátky o 1 až 6 mesiacov.

11.03.2020 20:51
debata (5)

Podobne vyšli v ústrety klientom aj banky v Taliansku, ktoré je v rámci Európy najviac postihnuté nákazou. „Ako jeden z najväčších zamestnávateľov na Slovensku cítime potrebu pomôcť krajine a aj preto sme sa rozhodli všetkým našim klientom z dôvodu zníženia príjmov ponúknuť možnosť bezplatného odkladu splátok na 1 až 6 mesiacov,“ vysvetľuje generálny riaditeľ VÚB banky Alexander Resch.

Klienti banky o odklad musia požiadať. „Kvôli niektorým zatvoreným školám, povinnej práci z domu, neplánovaným dovolenkám či OČR voľnám a ďalším životným situáciám príde množstvo ľudí o časť príjmov,“ odhaduje banka.

Okrem toho chce VÚB banka darovať Univerzitnej nemocnici v Bratislave respiračné prístroje. Finančný dom odhaduje, že prvé prístroje na umelú pľúcnu ventiláciu v hodnote približne 84-tisíc eur poputujú do nemocnice na bratislavských Kramároch už tento piatok.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #hypotéka #VÚB #VÚB banka #koronavírus