Amazon v Seredi prijal stovky ľudí pre vianočnú sezónu

Spoločnosť Amazon začala s každoročným náborom ľudí pre aktuálnu vianočnú sezónu a nasledujúce mesiace. Vo svojom reverznom logistickom centre v Seredi už zamestnala viac ako 700 dočasne pridelených zamestnancov.

25.11.2019 12:01
debata (1)

Ako informovala firma, nábor pokračuje do konca novembra 2019. „Sme nadšení, že sme v našom reverznom logistickom centre v Seredi prijali už 700 ľudí, ktorí nám pomôžu poskytnúť výnimočnú nákupnú skúsenosť našim zákazníkom počas vianočných sviatkov a nasledujúcich mesiacov. Nakoľko v regióne neustále rastieme, stovky dočasných pozícií sa v roku 2020 stanú pozíciami na trvalý pracovný pomer,“ uviedol riaditeľ centra v Seredi Radek Stegbauer.

Rovnako ako stáli zamestnanci reverzného centra v Seredi, tak aj dočasne pridelení pracovníci, získajú mzdu, ktorá sa začína od úrovne 5,50 eura (pre vstupné pozície) a mesačný bonus až do výšky 20 % z hodinovej mzdy za individuálnu dochádzku a produktivitu. Takisto môžu užívať aj nefinančné zamestnanecké výhody, akými sú napríklad príspevok na zvozovú dopravu do práce a z práce na vybratých trasách. Amazon pracovníkom ponúka aj možnosť kariérneho rastu a umožňuje im rozvíjať sa a pripravovať sa aj na manažérske pozície. Len v roku 2018 bolo v interných štruktúrach spoločnosti povýšených viac ako 120 zamestnancov.

Americká technologická spoločnosť Amazon otvorila v okrese Galanta najväčšie reverzné logistické centrum pre svoj rovnomenný globálny internetový obchod pred dvomi rokmi. Do Serede prichádzajú neprevzaté alebo zákazníkmi vrátené zásielky z celej Európy. Logistické centrum zaberá plochu 64 000 metrov štvorcových a je vybavené najvyspelejšími technológiami a riešeniami. Americký technologický gigant pôsobí na Slovensku od roku 2011, kedy otvoril svoju korporátnu kanceláriu v Bratislave. Celkovo Amazon na Slovensku zamestnáva 2 600 pracovníkov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sereď #Amazon #Vianoce 2019