Slovensko podpísalo s Čínou memorandum o turizme

Slovensko podpísalo po desiatich rokoch Memorandum o spolupráci v oblasti cestovného ruchu s Čínskou ľudovou republikou.

25.10.2019 11:25
debata (6)

Dokument o rozvoji turizmu medzi Ministerstvom dopravy a výstavby SR a Ministerstvom kultúry a cestovného ruchu ČĽR uzavreli v Rige pri príležitosti 5. stretnutia zástupcov krajín strednej a východnej Európy a Číny v cestovnom ruchu. Informovalo o tom v piatok ministerstvo dopravy a výstavby s tým, že memorandum podpísali veľvyslanec Slovenskej republiky v Lotyšsku Ladislav Babčan a čínsky minister kultúry a cestovného ruchu Luo Shugang.

„Podpísaním memoranda sme dosiahli novú úroveň v rámci turistickej výmeny. Cestovný ruch významne prispieva k zbližovaniu kultúr a je tiež dôležitým hospodárskym odvetvím,“ povedal minister dopravy a výstavby Árpád Érsek (Most-Híd). „Verím, že takáto spolupráca zlepší celkové výsledky návštevnosti Slovenska, prispeje k zvýšeniu počtu čínskych turistov a ich prenocovaní,“ uviedol Érsek.

Čína sa minulom roku s počtom takmer 67 tisíc turistov zaradila na siedme miesto z hľadiska počtu návštevníkov Slovenska. „Ministerstvo dopravy má záujem na čínskom trhu realizovať marketingové aktivity a spoluvytvárať podmienky na priamu spoluprácu zainteresovaných subjektov. Obe strany chcú spolupracovať najmä pri organizácii medzinárodných veľtrhov a výstav, pri podpore a organizácii infociest zástupcov médií, ako aj touroperátorov a cestovných kancelárií,“ priblížila rezortná hovorkyňa Karolína Ducká.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Čína #turizmus