Agentúra SARIO uzavrela 29 investičných projektov v sume 243 miliónov

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) ukončila za deväť mesiacov tohto roku 29 projektov v celkovej sume 243 miliónov eur.

24.10.2019 14:52
debata

Vďaka nim pritom vzniklo asi 3 400 pracovných miest. Ako ďalej v rámci Slovenskej kooperačnej burzy v Bratislave informoval generálny riaditeľ SARIO Róbert Šimončič, agentúru teší najmä kvalita týchto projektov. Viac ako polovica z nich má totiž potenciál pre vytváranie vyššej pridanej hodnoty. Zároveň asi pätina z nich smerovala do najmenej rozvinutých okresov a takmer 40 % do krajov s nezamestnanosťou presahujúcou slovenský priemer.

Agentúra má pritom rozpracovaných 53 investičných projektov v celkovom objeme viac ako 4 mld. eur. Tie majú potenciál vytvoriť vyše 13 000 nových pracovných miest. Ide pritom o potenciálnych investorov, ktorí popri iných krajinách zvažujú aj lokality na Slovensku. V rozpracovaných projektoch z pohľadu sektorov dominuje strojársky priemysel, pričom rastie počet potenciálnych projektov v subsektore elektromobility a výroby komponentov pre letecký a vesmírny sektor. K ďalším sektorom patria výroba výrobkov z gumy a plastu, výroba elektrických a elektrotechnických výrobkov, potravinársky priemysel, výroba stavebného materiálu, výroba zdravotníckych pomôcok, chemický priemysel, logistika, IKT a technologické centrá, ako aj centrá podnikových služieb.

debata chyba
Viac na túto tému: #SARIO #investície #investor