Motoristi si od februára budú môcť kupovať 365-dňovú diaľničnú známku

K dnes ponúkaným diaľničným známkam na kalendárny rok, mesiac a 10 dní a pribudne aj 365-dňová známka, platná odo dňa zakúpenia.

08.10.2019 14:51
debata (8)

Cena známky, platnej 365 dní, bude 50 eur, tak ako je to v prípade ročnej známky. Oznámili to v utorok na brífingu minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek a poslankyňa Národnej rady SR Irén Sárközy (obaja Most-Híd).

Rezort dopravy sa podľa Érsekových slov stotožnil s poslaneckým návrhom Irén Sárközy a podnikne kroky, aby mohol byť tento typ diaľničnej známky zavedený do praxe.

Dodatočná, 365-dňová diaľničná známka, je podľa ministra dopravy predovšetkým pre ľudí, korí si kúpia auto počas roka a chystajú sa intenzívne využívať diaľnice a rýchlostné cesty. Vodiči, ktorí sa rozhodnú využiť ročnú kalendárnu známku, budú mať aj naďalej možnosť využívať ju 13 mesiacov s jednoducho zapamätateľným dátumom, kedy si ju treba obnoviť.

Érsek pripomenul, že v roku 2019 si prvýkrát od spustenia elektronickej diaľničnej známky viac ako polovica vodičov kúpila diaľničnú známku elektronicky, a nie na čerpacích staniciach. To je podľa rezortu dopravy jeden zo základných predpokladov, aby ľudia korektne vyplnili svoje kontaktné údaje a mohli byť automaticky upozornení na blížiaci sa koniec jej platnosti.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #Národná diaľničná spoločnosť #diaľničná známka