Slovensko sa snaží získať investície vo výške 4 miliardy eur

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) má ku koncu tretieho štvrťroku tohto roku rozpracovaných 53 investičných projektov v celkovom objeme viac ako 4 mld. eur.

04.10.2019 09:05
debata (2)

Ako ďalej pre agentúru SITA uviedlo SARIO, tieto projekty majú potenciál vytvoriť vyše 13 000 nových pracovných miest. Ide pritom o potenciálnych investorov, ktorí popri iných krajinách zvažujú aj lokality na Slovensku. „SARIO má aktuálne rozpracovaných 32 investičných projektov (približne 60 % z celkového počtu), v prípade ktorých investori zvažujú aj okresy východného Slovenska,“ doplnila agentúra.

V rozpracovaných projektoch z pohľadu sektorov dominuje strojársky priemysel, pričom rastie počet potenciálnych projektov v subsektore elektromobility a výroby komponentov pre letecký a vesmírny sektor. K ďalším sektorom patria podľa agentúry výroba výrobkov z gumy a plastu, výroba elektrických a elektrotechnických výrobkov, potravinársky priemysel, výroba stavebného materiálu, výroba zdravotníckych pomôcok, chemický priemysel, logistika, IKT a technologické centrá, ako aj centrá podnikových služieb.

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu je štátna agentúra Slovenskej republiky, ktorá vznikla v roku 2001 v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR. Jej poslaním je podpora exportných aktivít slovenských spoločností na globálnom trhu a prílev investícií na Slovensko.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #SARIO #investície #Slovensko