Neprišla výplata? Štát odpustí poplatky za súd so zamestnávateľom

Ani v časoch ekonomickej prosperity nie je pravidelné vyplatenie mzdy samozrejmosťou pre tisícky zamestnancov. Hlavne v priemyselne menej rozvinutých častiach Slovenska so stále vysokou nezamestnanosťou sú ľudia ochotní pracovať aj za dobré slovo a vyplatenie aspoň časti odrobenej mzdy.

27.08.2019 09:00
debata (5)

„Ak niekto žije od výplaty do výplaty, je ochotný sa aj uskromniť a uveriť, že zamestnávateľ mu peniaze doplatí hneď, ako sa firme začne dariť. V oblastiach s vyššou nezamestnanosťou nie sú výnimočné ani prípady, keď ľudia pracujú aj napriek nevyplateniu troch miezd,“ povedal predseda OZ KOVO Emil Machyna.

Problémy nastanú po tom, čo firma zamestnanca prepustí a odmieta mu doplatiť v minulosti nevyplatené mzdy. „Prepustení ľudia bez peňazí nemajú finančné prostriedky na to, aby žalovali zamestnávateľa za nevyplatenie mzdy, a preto podporujeme návrh poslancov na odpustenie súdnych poplatkov,“ dodal Machyna.

Už s príchodom nového roku nebudú ľudia platiť súdne poplatky za spory ohľadom nevyplatenia mzdy a diskriminácie. Zmenu zákona v Národnej rade predkladá poslanec Smeru Juraj Blanár.

„Novelou zákona odstránime povinnosť platenia súdnych poplatkov pri súdnych sporoch týkajúcich sa odmeňovania a diskriminácie. V prípade žaloby zamestnávateľa nebudú musieť nič platiť nielen bývalí zamestnanci súkromných firiem, ale aj štátnych inštitúcií,“ povedal. V súčasnosti je poplatok vo výške šesť percent z nevyplatenej mzdy. Ak zamestnávateľ dlhuje zamestnancovi napríklad za tri nevyplatené mzdy 1¤500 eur, tak výška súdneho poplatku je 90 eur. Pri menšej sume napríklad sto eur je výška minimálneho poplatku aktuálne stanovená na sume 16,50 eura.

Firmy: Sú aj zlí zamestnanci

„Odpustenie súdnych poplatkov sa bude týkať aj prípadov diskriminácie. Napríklad podnik častokrát nezoberie mladú matku na voľné pracovné miesto pre obavu z príliš veľkej absencie z dôvodu starostlivosti o deti. Ak zamestnávateľ voľné pracovné miesto radšej obsadí slobodnou ženou s rovnakou kvalifikáciou, ide o diskrimináciu a v prípade podania žaloby budú matke odpustené súdne poplatky,“ dodal Blanár.

„Treba si uvedomiť, že tak, ako máme na Slovensku zlé firmy, máme aj zlých zamestnancov. Na odpustenie poplatkov teda nevidím dôvod, ak zamestnanec súdny spor prehrá,“ povedal výkonný riaditeľ Podnikateľskej aliancie Slovenska Peter Serina. So samotným odpustením poplatkov firmy problém nemajú. „Takéto opatrenie platí napríklad v Nemecku a nespôsobilo tam žiadne problémy,“ dodal Serina.

Odpustenie súdnych poplatkov je tretím opatrením presadeným politickou stranou Smer na základe nápadov občianskeho združenia Pracujúca chudoba. „Je nemysliteľné a absurdné, aby človek, ktorého zamestnávateľ obral o peniaze, musel ešte platiť súdne poplatky na to, aby si ich vydobyl naspať,“ napísal na Facebookovej stránke Pracujúcej chudoby analytik Milan Kuruc.

Čo sa kritizuje najviac

Najväčšiu kritiku firiem zožala práve povinnosť zverejnenia budúcej výšky platu v pracovnom inzeráte. Na základe zákona nemôže firma dať prijatému zamestnancovi nižšiu mzdu, ako uviedla v pracovnej ponuke. V minulosti nástupný plat dosť závisel aj od šikovnosti nového zamestnanca. Firmy totiž nemali problém zaplatiť menej peňazí, ak si nastupujúci človek vypýtal menej, ako bol rozpočet na danú pracovnú pozíciu. Zároveň už existujúci zamestnanci mali ďalší argument na zvýšenie platu, ak videli, že novým kolegom firma na tú istú pracovnú pozíciu ponúka vyšší plat ako skúseným pracovníkom. Tlak na zvyšovanie mzdy narástol tiež po zrušení povinnosti mlčať o výške platu pred kolegami.

Od povinnosti zverejňovať výšku mzdy v pracovných inzerátoch ubehol už rok. Podľa analýzy pracovného portálu Profesia sa väčšia transparentnosť oplatí aj samotným firmám. „Na jednu pracovnú ponuku s informáciou o plate v priemere zareaguje 16 uchádzačov. V prípade, že plat v inzeráte chýba, zareaguje naň 12 ľudí,“ uviedla Nikola Richterová, hovorkyňa Profesie. Väčšina zamestnávateľov dodržiava zákon a presná výška mzdy bola uvedená až v 93,71 percenta inzerátov.

Viac informácií o výške platov umožňuje zamestnancom pýtať si vyššie mzdy hlavne v časoch rekordne nízkej nezamestnanosti. Aktuálne je miera evidovanej nezamestnanosti na úrovni 4,97 percenta a z úradov práce môže do zamestnania nastúpiť 137-tisíc ľudí. Zároveň podľa analýzy UniCredit Bank majú v tomto roku vzrásť mzdy o 6,7 percenta a v budúcom o 6,3 percenta.

„Aktuálne je pre väčšinu zamestnancov ideálny čas na rokovania o zvyšovaní platov,“ povedal analytik Inštitútu zamestnanosti Alexej Dobroľubov. O pár mesiacov môže byť situácia horšia pre očakávané spomalenie ekonomiky, ktoré už sčasti pociťuje automobilový a oceliarsky priemysel. Za prvé tri mesiace tohto roku vzrástla slovenská ekonomika o 3,7 percenta, ale v druhom štvrťroku už len o 1,9 percenta.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #mzda #zamestnanie