Amazon vytvoril na Slovensku už 2600 pracovných miest

Spoločnosť Amazon oznámila, že od otvorenia svojej bratislavskej kancelárie v roku 2011 a reverzného centra v Seredi v roku 2017 vytvorila na Slovensku už 2600 pracovných miest na plný úväzok.

21.08.2019 14:22
amazon, sered Foto: ,
Logistické centrum Amazonu v Seredi
debata

Firma vo vytváraní pracovných miest napreduje oveľa rýchlejšie, ako bol jej pôvodný plán, pričom do konca roku 2018 plánovala vytvoriť 1850 pracovných mi­est.

Zamestnanci spoločnosti na Slovensku, ktorých je 2600, predstavujú škálu pozícií s rôznymi úrovňami skúseností, zručností a vzdelania. Amazon im ponúka možnosť kariérneho rastu a zamestnancom umožňuje rozvíjať sa a pripravovať sa aj na manažérske pozície. „Spoločnosť Amazon je pre slovenskú ekonomiku jednoznačne prínosom z pohľadu zamestnávateľa a daňového poplatníka. Jej príchodom získalo naše hospodárstvo hodnotnú investíciu do inej oblasti, ako je napríklad automobilový priemysel, a stalo sa odolnejším voči výkyvom ekonomického cyklu,“ konštatoval minister hospodárstva SR Peter Žiga.

Amazon v Seredi v októbri 2018 ohlásil na Slovensku spustenie programu Career Choice. Program pomáha školiť zamestnancov na pozície, po ktorých je najväčší dopyt nielen v tejto, ale aj v ďalších spoločnostiach. Nábor nových zamestnancov sa stále uskutočňuje.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sereď #Amazon