Žilinská Kia spustila výrobu nového modelu XCeed

Spoločnosť Kia Motors Slovakia spustila v pondelok v Tepličke nad Váhom sériovú výrobu nového modelu Kia XCeed, informoval hovorca spoločnosti Ján Žgravčák.

05.08.2019 16:48
debata (7)
Po hatchbacku, kombi SW a štýlovom shooting... Foto: Kia
KIa XCeed - výroba v Žiline 2019 Po hatchbacku, kombi SW a štýlovom shooting brakeu ProCeed predstavila kórejská značka ďalšieho člena rodiny Ceed, ktorým je crossover XCeed.

Doplnil, že nový model slávnostne predstavili na konci júna vo Frankfurte nad Mohanom v Nemecku. „Spoločnosť začína výrobou nového modelu písať ďalšiu kapitolu histórie s nástupom šiesteho unikátneho karosárskeho variantu,“ dodal Žgravčák.

Automobilka Kia vyrobila v 1. polroku tohto roka 180 200 osobných automobilov a 222 000 motorov. Po ôsmich rokoch sa v apríli skončila výroba modelu Venga, ktorý po dvojtýždňovej celozávodnej dovolenke nahradil na výrobných linkách nový model XCeed.

Kia Motors Slovakia je jediný výrobný závod spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Vybudovali ho v rokoch 2004 až 2006. Výrobu automobilov, ako aj motorov pre osobné autá, spustili v decembri 2006. Na Slovensku v súčasnosti zamestnáva Kia viac ako 3800 ľudí. Vyrába modely Kia Ceed v štyroch karosárskych úpravách – päťdverový Ceed, Sportswagon, ProCeed, CUV Kia XCeed a športovo-úžitkový Kia Sportage. Od začiatku sériovej výroby opustilo brány závodu už viac ako 3,4 milióna vozidiel a vyše päť miliónov motorov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #Kia Motors Slovakia #Kia Xceed