Materská U. S. Steel je v zisku, košický závod v strate

United States Steel Corporation zaznamenala za 2. štvrťrok 2019 čistý zisk vo výške 68 miliónov USD, ktorý po úprave predstavoval 78 miliónov USD. V 2. štvrťroku 2018 bol čistý zisk na úrovni 214 miliónov USD, ktorý po úprave dosiahol 262 miliónov USD. Upravený zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) za 2. štvrťrok 2019 predstavoval 278 miliónov USD. Informovala o tom košická spoločnosť U. S. Steel.

02.08.2019 17:19
debata (18)

Segment U. S. Steel Europe vykázal za 2. štvrťrok 2019 stratu pred úrokmi a zdanením (EBIT) vo výške 10 miliónov USD. Kapitálové výdavky v 2. štvrťroku 2019 dosiahli 41 miliónov USD a výrobné kapacity sa využívali na 92 %.

„V 2. štvrťroku sme podali dobrý výkon napriek zložitým podmienkam na trhu. V Severnej Amerike sme prekonali logistické prekážky spôsobené nepriaznivým počasím a dodávky pre našich zákazníkov prekročili dokonca naše očakávania. Načas a v medziach rozpočtu sme dokončili viaceré odstávky v segmente plochých valcovaných výrobkov v rámci nášho programu revitalizácie aktív vrátane modernizácie oceliarne v Mon Valley. Očakávame, že tieto investície posilnia náš prevádzkový výkon a spoľahlivosť tak, aby sme vyrábali vysoko kvalitnú oceľ s nízkymi nákladmi pre našu budúcu kontinuálnu linku na odlievanie a valcovanie,“ povedal prezident U. S. Steel a CEO David B. Burritt.

Realizácia technologických investícií, ktoré zahŕňajú kontinuálnu linku na odlievanie a valcovanie v Mon Valley, elektrickú oblúkovú pec na oceľ pre rúry v Severnej Amerike a dynamo linku v U. S. Steel Košice, podľa neho pokračujú a po dokončení by mali priniesť prírastok EBITDA takmer 400 miliónov USD.

„Štvrťrok za štvrťrokom robíme našu spoločnosť konkurencieschop­nejšou a náš kontinuálny výkon je potvrdením toho, že naša stratégia funguje,“ dodal Burritt.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #U.S. Steel #U.S. Steel Košice #oceliarstvo