Nitriansky Jaguar zvyšuje mzdu operátorom výroby

Automobilka Jaguar Land Rover v Nitre ide hore s platmi. Základná tarifná mzda pre vstupné pozície operátorov výroby vzrastie o 10,7 percenta, a to na 792 eur.

04.07.2019 14:01
debata (4)

„Celkové priemerné odmeňovanie pre základné vstupné pozície vo výrobe tak dosahuje úroveň 997 eur brutto. Zahŕňa základnú tarifnú mzdu, mesačný výrobný bonus do 15 percent, trinásty plat a príspevok na dopravu,“ informovala agentúru SITA manažérka pre firemné vzťahy Jaguar Land Rover Slovakia Miroslava Remenárová. Základnú tarifnú mzdu upravili s platnosťou od 1. júla.

Po dosiahnutí potrebných zručností od stanovenej úrovne môžu zamestnanci získať aj kompetenčný príplatok. Najvyššia úroveň odmeňovania vo výrobných pozíciách, ako napríklad group líder, dosahuje 1 885 eur. Väčšina zamestnancov nitrianskeho závodu Jaguar Land Rover pôsobí v tímoch výrobných prevádzok, ako je karosáreň, montáž, lakovňa a kvalita. Ich pracovné zaradenie je rôzne – od operátorov výroby, špecializované odborné pozície až po vedúcich tímov. V rámci každej z týchto skupín existuje rôzna miera vyžadovaného vzdelania, znalostí a zručností, ktorá je ohodnotená kompetenčným príplatkom.

„V rámci maximálnej transparentnosti pri odmeňovaní spoločnosť zaviedla mapu odborných znalostí a zručností potrebných pre jednotlivé pracovné úrovne. Záleží nám na tom, aby zamestnanci mali presné informácie, aké podmienky sú s tým spojené a veríme, že ich bude motivovať rast výšky odmeny, ako aj možnosť celkového kariérneho rastu,“ uviedla Remenárová.

Školenia pre zamestnancov zabezpečuje Jaguar Land Rover vo vlastnej Akadémii vzdelávania, ktorú otvoril vlani v máji s celkovou investíciou 7,5 milióna eur.

V súčasnosti vstupuje do finále náborová kampaň automobilky, ktorá sa začala koncom januára. Jej cieľom je nájsť k pôvodným 1 500 zamestnancom ďalších 850. Momentálne už závod zamestnáva 2 200 ľudí. Stavy zvyšuje v súvislosti so zámerom spustiť druhú zmenu, vďaka ktorej chce dosiahnuť ročnú produkciu 150 000 automo­bilov. Dvojzmenná prevádzka by mala byť realitou do konca roka 2019. Momentálne obsadzujú najmä pozície operátor/operátorka výroby.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #mzda #Jaguar Land Rover