Šéf ÚVO školil rómskych školákov, ako pristupovať k verejným peniazom

Téma nakupovania za verejné peniaze nie je zložitá, len ju treba popularizovať už medzi školákmi a dopracovať sa tak k výchove zodpovedných hospodárov s verejnými zdrojmi. Konštatoval to predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák, ktorý v utorok navštívil horehronskú obec Šumiac a v miestnej základnej škole učil tomu deti z rómskej komunity.

25.06.2019 17:08
debata (2)

Predstavil im pilotný projekt ÚVO, ktorý sa zameriava práve na školy. Jeho cieľom je, aby sa deti dozvedeli, že k verejným peniazom sa máme správať ako k vlastným a kupovať za ne treba so sedliackym rozumom a citom pre spravodlivosť.

„V rámci výjazdovej návštevy Banskobystrického samosprávneho kraja sme navštívili Šumiac, kde sme prezentovali náš projekt. Po prvý raz v rámci našich ciest po krajoch boli na hodine žiaci z rómskej komunity. Tešilo ma, že ich naša hodina zaujala, mali trefné postrehy. Aj teraz sa ukázalo, že téma nakupovania, v tomto prípade za verejné peniaze, vôbec nie je zložitá, len ju treba popularizovať,“ priblížil Hlivák.

Spolu s pracovnou skupinou úradu ešte v pondelok (24. 6.) školili v Banskej Bystrici verejných obstarávateľov, podnikateľov, kontrolórov. Hlivák tiež rokoval s predsedom kraja Jánom Lunterom a primátorom mesta Jánom Noskom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ÚVO #verejné financie