Turkish Airlines pozastavuje linku do Košíc, pre problémové boeingy

Spoločnosť Turkish Airlines k 1. septembru pozastavuje letecké spojenie Istanbul – Košice. Linka bola prevádzkovaná štyrikrát týždenne počas troch rokov. Dôvodom je nedostatok lietadiel na trhu.

24.06.2019 14:30 , aktualizované: 25.06.2019 09:28
debata

„Sme veľmi smutní z rozhodnutia spoločnosti Turkish Airlines. Stálo nás množstvo úsilia dostať túto spoločnosť do Košíc a podarilo sa nám, že sa Turkish Airlines v Košiciach udomácnila a napredovala,“ informoval Michal Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice.

Turecký dopravca k takému kroku pristúpil pre nedostatok lietadiel a problémy s rotáciami lietadiel. Presúva preto lietadlovú kapacitu určenú pre Košice na iné linky na veľkých európskych a svetových letiskách, na ktorých čelí silnej konkurencii. Opätovné sprevádzkovanie lietadiel typu Boeing 737 MAX je stále nejasné a podľa vyjadrení odborníkov to do konca roka 2019 nebude.

„Opäť sa potvrdilo, že letecký priemysel je mimoriadne turbulentné odvetvie a regionálne letiská sú akýmkoľvek krízam vystavené ako prvé. Po prekonaní tejto globálnej situácie vynaložíme maximálne úsilie, aby Turkish Airlines do Košíc lietali opäť,“ doplnil Tmej. Letecká spoločnosť lieta do Košíc od júna 2016.

Napriek momentálnemu pozastaveniu letov Turkish Airlines je množstvo destinácií v Severnej Amerike i v Ázii naďalej dostupných s odletom z Košíc a prestupom vo Viedni, Varšave a v Prahe vďaka spoločnostiam Austrian Airlines, LOT Poľské Aerolínie a České aerolínie. Do populárnych destinácií ako napríklad Bangkok, Tel Aviv, Dubaj, New York, Chicago, Los Angeles, Miami, Tokio, Soul či Peking môžu cestujúci odletieť z Košíc s jedným prestupom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Turkish Airlines #letisko Košice #boeing 737 MAX