Prešov potrebuje obchvat v plnom profile. Pozrite si najnovšie vizualizácie

V prípade, že sa prijme rozhodnutie o pokračovaní v plnom profile, tak NDS plánuje vyhlásiť súťaž na 2. etapu severného obchvatu po R4 začiatkom roku 2020. Ak bude musieť ísť do polovičného profilu, dokumentáciu musia prepracovať, čo bude znamenať omeškanie zhruba dvanásť mesiacov. Údaje o premávke však nateraz naznačujú, že Prešov potrebuje diaľnicu v plnom profile.

22.06.2019 12:00
debata (17)

VIDEO: Ako bude na R4 vyzerať Križovatka Kapušany či tunel Okruhliak? Pozrite si najnovšie vizualizácie druhej etapy obchvatu Prešova po R4 vo videu TV Pravda.

Video

Národná diaľničná spoločnosť sa prikláňa k názoru, že vzhľadom na výsledky aktualizovaného dopravného modelu, ktorý vychádza z dopravného generelu a plánu udržateľnej mobility mesta Prešov by mala byť II.etapa realizovaná v plnom profile. Minimalistické riešenie zo strany NDS predstavuje tunel Okruhliak v plnom profile a ďalších cca 7,5 km v polovičnom profile. Viac si pozrite vo videu TV Pravda.

VIDEO: Prvá etapa prešovskej R4 sa v plnom profile začne stavať v júli tohto roka. Pozrite si nasledujúce video k 1. aj 2. etape výstavby obchvatu Prešova.

Video

VIDEO: Prešov čaká aj na dokončenie južného obhcvatu po D1, kde sa práce urýchlili a úsek môže byť dokončený už na jar 2021. Pozrite si viac vo videu TV Pravda.

Video

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #Obchvat Prešova #rýchlostná cesta R4