HB Reavis predal výškovú budovu na Nivách Kórejčanom

Developer HB Reavis predal kancelársku budovu Twin City Tower v Bratislave v časti Nové Nivy juhokórejskému investorovi, ktorý za ňu zaplatil 120 mil. eur.

13.06.2019 14:12
Twin City Tower Foto:
Twin City Tower - vizualizácia
debata (1)

Informovala o tom spoločnosť HB Reavis, ktorá predajom uskutočnila jednu zo svojich najväčších transakcií na slovenskom kancelárskom trhu.

Budovu získal juhokórejský inštitucionálny investor zastúpený spoločnosťami Valesco Group a AIP Asset Managment. Kúpna cena odráža podľa HB Reavis výnos akvizície na úrovni 5,75 % a transakcia predstavuje vôbec prvý vstup juhokórejského kapitálu na slovenský realitný trh. Majoritným nájomcom Twin City Tower je americká technologická firma Amazon. Projekt už stihol získať aj niekoľko ocenení, akými sú napríklad Stavba roka, či cena za najvýraznejší čin v oblasti udržateľnej architektúry a výstavby.

Do konca roka HB Reavis dokončí v zóne Nové Nivy najvyššiu budovu na Slovensku, Nivy Tower. O rok neskôr by mala byť otvorená nová autobusová Stanica Nivy.

HB Reavis Slovakia je developerská spoločnosť založená v roku 1993. Patrí medzi najvýznamnejších developerov v krajine. Zameriava sa na projekty v segmente kancelárskych, obchodných a logistických nehnuteľností. HB Reavis Slovakia je súčasťou medzinárodnej skupiny HB Reavis Group.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #realitný trh #HB Reavis #Twin City