Renault a Fiat opäť hľadajú cestu k sebe

Taliansko-americký výrobca automobilov Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francúzska automobilka Renault hľadajú spôsob, ako oživiť fúziu, od ktorej FCA minulý týždeň odstúpil, a ako zabezpečiť súhlas aliančného partnera Renaultu Nissan Motor.

10.06.2019 08:57
debata

Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na zdroje blízke automobilkám. Nissan sa chystá výmenou za podporu fúzie od Renaultu žiadať, aby výrazne znížil svoj podiel 43,4 percenta v japonskej automobilke, napísala Reuters s odvolaním sa na dva dobre oboznámené zdroje.

FCA stiahnutie ponuky na fúziu zdôvodnila súčasnými politickými podmienkami vo Francúzsku. Francúzska vláda vlastní v Renaulte významný podiel a kládla si prísne podmienky ohľadom zachovania pracovných miest, možnosťou spolurozhodovať o riadení firmy a podmienok pre akcionárov, napísali svetové agentúry.

Spojením automobiliek by vznikol tretí najväčší výrobca áut na svete za spoločnosťami Toyota a Volkswagen. Podľa zdrojov agentúry Reuters FCA stiahol ponuku, keď sa Francúzsko pokúsila rozhodnutie oddialiť, pretože chcela získať súhlas na fúziu od Nissanu. Ten ale uviedol, že sa hlasovania zdrží.

debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #Nissan #Renault #Fiat