Viceprezident Finančnej správy Pátek skončil. Šéfka daniarov: Vylučujem akékoľvek vplyvy

Viceprezident Finančnej správy Dušan Pátek v predchádzajúcich dňoch požiadal zo zdravotných dôvodov o uvoľnenie z funkcie. Prezidentka finančnej správy s jeho žiadosťou súhlasila. Informovala o tom hovorkyňa Finančnej správy Ivana Skokanová.

05.06.2019 14:17 , aktualizované: 16:02
debata (4)

Dlhšie sa špekulovalo o tom, či Pátek počas svojho pôsobenia u daniarov mohol v minulosti vedieť o daňových podvodoch, za ktoré bol neskôr odsúdený na päť rokov väzenia podnikateľ Ladislav Bašternák. Finančná správa otázky, ktoré smerovali k týmto podozreniam, nekomentovala. Hovorkyňa pri zdôvodnení odchodu Páteka spomenula len zdravotné okolnosti.

„Vylučujem, že by akékoľvek konanie funkcionára Finančnej správy mohlo ovplyvňovať jeho pracovné pôsobenie,“ uviedla dnes na otázky novinárov prezidentka Finančnej správy Lenka Wittenbergerová.

Dušan Pátek bol viceprezidentom Finančnej správy od mája 2016, predtým šéfoval Daňovému úradu v Bratislave.

Na novinárske otázky reagoval aj riaditeľ Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó, ktorý odmietol prepojenie jeho osoby na podnikateľov. „Nepoznám pána Kočnera, nepoznám pána Bašternáka, nikdy som ich nevidel. Vôbec ma nezajímajú. Čo sa týka Bödörovcov, tak to, že som z Nitry ešte neznamená, že som nejaký Bödörovec,“ dodal Makó.

VIDEO: Pozrite sa ako zdôvodnila odchod viceprezidenta Páteka prezidentka Finančnej správy Wittenbergerová a čo ku kontroverzným podnikateľom povedal riaditeľ Kriminálneho úradu Finančnej správy Makó.

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #dušan pátek