Kritik bitcoinu miliardár Buffet bude obedovať s podnikateľom s kryptomenami

Tohtoročným víťazom každoročnej charitatívnej aukcie obeda s finančníkom a filantropom Warrenom Buffettom je čínsky podnikateľ v oblasti kryptomien Justin Sun.

04.06.2019 08:23
debata (1)

Aukcia sa skončila v piatok večer a víťaz za možnosť obedovať s Buffettom zaplatil rekordných 4,57 milióna dolárov. Jeho totožnosť bola odhalená až v pondelok.

Dvadsaťosemročný Sun je zakladateľom kryptomeny Tron. O 60 rokov starší Buffett sa v minulosti ku kryptomenám vyjadroval veľmi kriticky, na stretnutie sa Sunom sa ale teší.

Sun o svojom víťazstve v aukcii informoval na svojom twitterovom účte. Nadácia Glide Foundation zo San Franciska, do ktorej peniaze z aukcie každoročne smerujú, túto informáciu potvrdila.

„Mám veľkú radosť, že Justin tento obed vyhral, ​​a teším sa na stretnutie s ním a jeho priateľmi,“ uviedol Buffett v tlačovom vyhlásení. „Budeme sa dobre baviť a nadácie Glide využije jeho príspevok na pomoc tisícom ľudí,“ dodal.

Buffett patrí medzi najbohatších ľudí na svete a vďaka svojim úspešným investíciám si vyslúžil prezývku „veštec z Omahy“. Víťaz aukcie si môže so sebou priviesť sedem priateľov a stráviť s Buffettom niekoľko hodín v rozhovore na akúkoľvek tému.

Sun uviedol, že chce na stretnutie s „titanom investícií“ pozvať lídrov z odvetví kryptomien. „Dúfam, že to bude pre všetkých prínosné,“ dodal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bitcoin #Warren Buffett #kryptomeny