Daniari preverujú reklamu ruskej stávkovej spoločnosti na MS v hokeji

Finančná správa sa zaoberá podozrením z propagácie nelegálneho hazardu počas majstrovstiev sveta (MS) v ľadovom hokeji na Slovensku (10. - 26. 5.). Hovorkyňa Ivana Skokanová TASR potvrdila, že Finančná správa prijala v utorok podnet, ktorý jej adresovala Asociácia stávkových spoločností Slovenskej republiky (ASSSR).

15.05.2019 11:49
debata (18)

„Informácie, ktoré formulovali zástupcovia asociácie vo svojom podnete, preverujeme. Podmienky na prevádzkovanie hazardných hier a na propagovanie hazardných hier upravuje zákon o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov,“ pripomenula Skokanová.

ASSSR v utorok informovala, že počas hokejového šampionátu dochádza k flagrantnému porušovaniu zákona o hazardných hrách a to v súvislosti s reklamou ruskej stávkovej spoločnosti Fonbet. Jej logo je vidieť na mantineloch, ale i v zákulisí štadiónov i slovenskej verzii stránky Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) medzi sponzormi podujatia. ASSSR upozorňuje, že ruská spoločnosť nie je držiteľom individuálnej ani všeobecnej licencie na území SR. Preto je v zmysle zákona považovaná za nelegálneho prevádzkovateľa. V prípade jej propagácie preto podľa asociácie ide jednoznačne „o poskytovanie zakázanej ponuky hazardnej hry a propagovanie hazardnej hry v priamom rozpore so zákonom o hazardných hrách.“

ASSSR podala podnet na Finančné riaditeľstvo SR a požiadala Ministerstvo financií SR o zamedzenie porušovania zákona o hazardných hrách. Nápravu by podľa asociácie mala vykonať aj IIHF na slovenskej verzii svojho oficiálneho webu a tiež Slovenský zväz ľadového hokeja ako miestny usporiadateľ MS, ktorý v rámci štadióna umožňuje propagáciu nelicencovaných hazardných hier.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #hazard #MS v hokeji 2019