Tunel Prešov je prerazený na 86 percent. Pozrite si najnovšie zábery z diaľnice D1

Na stavbe diaľničného úseku D1 Prešov, západ - Prešov, juh je v tuneli Prešov vyrazených zhruba 86 percent v kalote (čiastočný výrub). Taktiež prebiehajú práce na nosných konštrukciách mostov, budovanie podporných skruží mostov, budovanie pilierov mostov, budovanie násypov z výrubu z tunela, výstavba zárubných a oporných múrov, práce na prístupových komunikáciách, razenie tunela, výstavba prevádzkovej budovy a výstavba budovy pre políciu, a dobudovanie garáží.

09.05.2019 06:00
debata (12)

VIDEO: Pozrite si vo videu TV Pravda, čo sa deje na obchvate Prešova po diaľnici D1, v akom stave je tunel Prešov a kedy sa práce dokončia.

Video

Diaľničný úsek D1 Prešov, západ – Prešov, juh s tunelom Prešov vytvorí juhozápadný obchvat Prešova. Pôjde o prvý obchvat tretieho najväčšieho mesta na Slovensku. Aktuálne v meste funguje len takzvaný malý obchvat na ceste I/68. Úsek s celkovou dĺžkou 7 870 metrov obsahuje aj tunel Prešov, ktorý po dostavbe bude dlhý 2 244 metrov. Na základe zmluvy má byť stavba ukončená v júni 2021. Viac informácií o výstavbe obchvatu a razbe tunela Prešov sa dozviete vo videu TV Pravda.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #výstavba diaľnic #Prešov #diaľnica D1 #Obchvat Prešova